Banana rolls worden vaak aan toeristen op Bali aangeboden. Of het daadwerkelijk een authentiek gerecht van het eiland is, betwijfel ik, maar ze zijn zeker heerlijk. Overigens worden deze smakelijke snacks ook veel in Thailand gegeten.
Ingrediënten
(Voor 4 personen dus 2 loempia's p.p.).
8 loempiavellen
2 dl. dunne santen
4 lange, vrij rechte bananen
suiker (het lekkerste is bruine rietsuiker)
2 eetl. wit sesamzaad
olie om te frituren
2 dl. dunne santen
4 lange, vrij rechte bananen
suiker (het lekkerste is bruine rietsuiker)
2 eetl. wit sesamzaad
olie om te frituren
Bereiding:
Leg de loempiavellen uit op aanrecht of werkplank. Leg op elk vel een halve gepelde banaan. Strooi een beetje sesamzaad en wat suiker erover. Rol de loempiavellen op en druk de deegranden met de uiteinden stevig op elkaar vast (dit kan eventueel met behulp van een beetje eigeel of wat water). Bak de "loempia's" in de hete olie goudbruin en lekker knapperig.
Geef hierbij een sausje dat u maakt door de suiker op te lossen in de warme santen.
Deze saus apart in kommetjes serveren en haal de banana rolls na ieder hapje even er doorheen.
Geef hierbij een sausje dat u maakt door de suiker op te lossen in de warme santen.
Deze saus apart in kommetjes serveren en haal de banana rolls na ieder hapje even er doorheen.