Saté
Saté is een populair gerecht in de Indonesische keuken.
In de Indonesische keuken is saté een zeer frequent gerecht. Saté wordt op verschillende manieren bereid, van heel eenvoudig, zoals Saté Ayam, tot meer complexe varianten met verschillende soorten vlees en sauzen.
In Indonesië wordt saté vaak gemaakt met kleine stukjes gemarineerd vlees die op een stokje worden geregen en gegrild boven een houtskoolvuur, wat een heerlijke rokerige smaak geeft. De marinades en sauzen variëren sterk per regio, wat resulteert in een grote diversiteit aan saté-smaken.
Saté wordt vaak geserveerd met een pindasaus, ketjap manis (zoete sojasaus), of een combinatie van beide. Het is een geliefd gerecht dat zowel op straat als in restaurants wordt gegeten.
Saté eten in Indonesië??
Saté (sate). In Indonesië worden vele soorten saté gegeten. De bekendste is wellicht Saté Ayam (kip), maar er zijn ook varianten met geitenvlees (Saté Kambing), rundvlees (Saté Sapi) en zelfs saté van zeevruchten.
In gerechten zoals Saté Madura en Saté Lilit worden verschillende marinades en technieken gebruikt om de saté een unieke smaak te geven. Het eten van deze heerlijke gerechten is een culinaire ontdekkingsreis.
Saté is een gerecht dat overal in Indonesië te vinden is, van de kleine straatstalletjes tot de meest luxe restaurants. Het is een belangrijk onderdeel van de Indonesische eetcultuur.
Saté op een pasar op Bali. Heerlijk om te eten met lontong (rijstcake) en gado-gado (Indonesische salade). Tussen het vlees aan de stokjes Saté Ayam zitten vaak ook kleine stukjes vet. Als je dat niet lust, zoek dan zelf de stokjes uit.
De Indonesiër maakt van saté een ware kunst, dus schrik niet als de Tukang saté ineens een hele kip aan het roosteren is; dat vinden ze daar erg lekker.
Elke saté heeft zijn eigen smaak, en zonder die smaak is het geen echte saté. Een populair gerecht is Nasi Goreng met Saté, wat gebakken rijst met saté betekent. De in de reclame zo geprezen veelzijdigheid van saté wordt in Indonesië volledig benut.
Maar maak je geen zorgen, de saté gerechten die ik op mijn receptensite beschrijf, zijn heel gewoon en zoals wij ze kennen. Ze zijn erg lekker en toch eenvoudig te maken.