Sambalans

Zelf sambal maken is echt niet zo moeilijk ...

Zelf sambal maken lijkt misschien een hele klus, maar dat denken veel mensen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom zoveel mensen sambal kant-en-klaar in de winkel kopen. "Het zal wel moeilijk zijn, het kost veel tijd en als je een potje sambal koopt, heb je het sneller en is het ook nog eens goedkoper." Dit is een gedachte die veel mensen hebben.

Dat kan allemaal waar zijn, gemak dient de mens tenslotte, maar als je zelf sambal gaat maken, ontdek je dat het maken van sambal een avontuur is vol pittige smaken, gewoon in je eigen keuken. Deze hete saus of pasta, die zijn oorsprong heeft in de Indonesische keuken, is een ware explosie van smaak en hitte, met rode pepers in de hoofdrol, en kan door geen enkele kant-en-klare versie worden overtroffen.

Bovendien is het zelf maken van sambal ook nog eens super leuk, heel eenvoudig, en veel goedkoper dan zo'n kant-en-klaar potje kopen. Sambal maken is echt makkelijk, vooral met een keukenmachine of blender. Gewoonlijk kost het niet meer dan een half uur en daarna heb je, afhankelijk van de hoeveelheid, een paar potten sambal in je koelkast staan die met gemak enkele weken goed blijven.