Lams en geiten vlees
Zelf koken met lams en geiten en vlees? Makkelijker dan je denkt ...
In Indonesië gebruiken ze vooral rundvlees en het wat goedkopere buffelvlees, dat op dezelfde manier wordt klaargemaakt. Kalfsvlees is er ook, maar dat gebruiken ze niet zo vaak. Geitenvlees is daar super populair, en lamsvlees ook in sommige regio's. Oh, en de recepten voor geiten- en lamsvlees? Die zijn gewoon hetzelfde, lekker makkelijk.
Hier in Nederland is het misschien minder gebruikelijk, maar in Indonesië zijn lams- en geitenvlees echte favorieten. Wist je dat je rendang ook heerlijk kunt maken met lamsvlees? Alleen eerlijk is eerlijk, de smaak is wel anders dan met rundvlees. In Indonesië maken ze de allerbeste lams- en geitengerechten vaak boven een houtvuur. Het geheim van een goede bereiding? Geduld! Hoe meer aandacht je geeft aan het sudderen, hoe lekkerder het wordt. Dus blijf erbij, roer regelmatig, proef, voeg wat kruiden toe als het nodig is en vergeet vooral niet om verse ingrediënten te gebruiken. Dat maakt echt het verschil!
Hieronder heb ik een klein maar superlekker lijstje voor je van traditionele en populaire Indonesische lams-, geiten- en vleesgerechten. En wees gerust: ik blijf de recepten regelmatig aanvullen. Dus duik erin en geniet!