Heerlijk Indonesisch gerecht genaamd "Rendang Kambing" – een heerlijk stoofpotje van geitenvlees in rendang stijl. Dit traditionele gerecht zit bomvol kruiden en wordt vaak langzaam gegaard, zodat het vlees supermals wordt en alle smaken lekker diep intrekken.

Rendang Kambing is een smaakvol geitenvleesgerecht dat we nu zelf gaan proberen te maken met het recept hieronder. Klinkt goed, toch?

 

Ingrediënten:

1 Kg. geitenvlees
1 serehstengel (goed kneuzen of insnijden)
1 blok santen en water of een klein blikje dikke kokosmelk.
6 djeruk purutblaadjes
1 kunyit blad (of twee theel. poeder)
1 eetl. asam siroop
zout naar smaak

Boemboe:

3 kemirinootjes
6 sjalotjes of twee grote witte uien
5 teentjes knoflook
5 grote rode lomboks (reepjes snijden en pitjes erin laten)
4 cm gember (djahé) of een flinke theel. poeder
4 cm laos of een flinke theelpel poeder

Bereiding:

Snijd het vlees in niet al te grote stukjes. Bak het vlees heel eventjes aan in de olie en nadat het vlees licht gekleurd is, haal het vlees dan uit de wadjan. Wrijf de ingrediënten voor de boemboe goed fijn tot een pasta. Verhit in een wadjan de kokosmelk (of eerst het water en dan de santen toevoegen) en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan pas het vlees toe. Stoof het vlees in ca.1 uur en 30 min. gaar op een heel klein vuurtje. Wel geregeld roeren zodat het zeker niet aanbrand. De saus moet dik, droog en donker zijn.

Serveren
Serveer met witte rijst, acar en een beetje sambal.

Tip:
Een dag later smaakt dit gerecht vaak nóg beter, als de kruiden goed zijn ingetrokken.

Selamat makan. (smakelijk eten)