“Bedankt voor je bezoek! Jouw mening helpt me enorm. Schrijf gerust een reactie of geef een waardering.”
Reactie plaatsen
Reacties
Roy
13 dagen geleden
Aan Dave:
Empal → rundvlees dat eerst gekookt wordt in een gekruide bouillon, daarna vaak platgeslagen en vervolgens kort drooggebakken of gefrituurd. Het resultaat: mals, licht gekaramelliseerd en kruidig vlees.
Abon → inderdaad dat “apenhaar”-achtige vlees: rundvlees (of kip) dat lang wordt gekookt, daarna uit elkaar getrokken tot draadjes, vervolgens gedroogd en drooggebakken met kruiden. Het eindresultaat is licht, ragfijn en droog, bijna als vleeswol.
Dendeng → gekookt of gemarineerd rundvlees dat in dunne plakjes wordt gesneden, daarna gedroogd of ingesmeerd met kruiden en suiker, en dan krokant gebakken of gefrituurd. Vaak zoetig en knapperig, een beetje te vergelijken met beef jerky maar dunner en vaak knapperiger.
👉 Kortom: jouw beschrijving klopt zeker, maar “empal” is meestal iets sappiger/malser dan dendeng, en “abon” is echt die pluizige variant.
Dave van Bladel
13 dagen geleden
Wat zijn de verschillen tussen Abon, Dendeng en Empal?
- empal is mals, gekruid rundvlees, gekookt, platgeslagen en drooggebakken?
- abon, gekookt en drooggebakken in ragfijne, gedroogde vleesdraadjes (apenhaar)?
- dendeng, gekookt en drooggebakken in dunne, krokant gefrituurde plakjes rundvlees.? ik hoor graag, groet Dave
Dave van Bladel
22 dagen geleden
Al dagen geniet ik van uw blog en vooral van uw recepten! Zij brengen me terug naar mijn jeugd, tussen mijn Indonesische buren en Ambonese vrienden. DANK voor zoveel gulheid.
geertje weijer
2 maanden geleden
prachtig om te zien,eindelijk een beeld waar mijn vader is geboren in tjimahi
Minou Scherrenburg
2 maanden geleden
Wat een mooie en overzichtelijke site. En al die heerlijke recepten. Het water loopt al in mijn mond…
Reactie plaatsen
Reacties
Aan Dave:
Empal → rundvlees dat eerst gekookt wordt in een gekruide bouillon, daarna vaak platgeslagen en vervolgens kort drooggebakken of gefrituurd. Het resultaat: mals, licht gekaramelliseerd en kruidig vlees.
Abon → inderdaad dat “apenhaar”-achtige vlees: rundvlees (of kip) dat lang wordt gekookt, daarna uit elkaar getrokken tot draadjes, vervolgens gedroogd en drooggebakken met kruiden. Het eindresultaat is licht, ragfijn en droog, bijna als vleeswol.
Dendeng → gekookt of gemarineerd rundvlees dat in dunne plakjes wordt gesneden, daarna gedroogd of ingesmeerd met kruiden en suiker, en dan krokant gebakken of gefrituurd. Vaak zoetig en knapperig, een beetje te vergelijken met beef jerky maar dunner en vaak knapperiger.
👉 Kortom: jouw beschrijving klopt zeker, maar “empal” is meestal iets sappiger/malser dan dendeng, en “abon” is echt die pluizige variant.
Wat zijn de verschillen tussen Abon, Dendeng en Empal?
- empal is mals, gekruid rundvlees, gekookt, platgeslagen en drooggebakken?
- abon, gekookt en drooggebakken in ragfijne, gedroogde vleesdraadjes (apenhaar)?
- dendeng, gekookt en drooggebakken in dunne, krokant gefrituurde plakjes rundvlees.? ik hoor graag, groet Dave
Al dagen geniet ik van uw blog en vooral van uw recepten! Zij brengen me terug naar mijn jeugd, tussen mijn Indonesische buren en Ambonese vrienden. DANK voor zoveel gulheid.
prachtig om te zien,eindelijk een beeld waar mijn vader is geboren in tjimahi
Wat een mooie en overzichtelijke site. En al die heerlijke recepten. Het water loopt al in mijn mond…