
De Recepten van de Indonesische Keuken.
De Indische en Indonesische keuken in Nederland is nog steeds levendig en je zou kunnen zeggen dat het langzaam aan een 'hype' begint te worden. Niet alleen de eerste, tweede en derde generatie Indische mensen, maar ook oud-Indiëgangers, evenals hun kinderen en kleinkinderen, houden met veel plezier oude familierecepten in ere! Uit ervaring met het ontdekken van keukengeheimen weet ik hoe lastig het is om exacte hoeveelheden van iets te achterhalen. "Ach, een handje, naar smaak, tot het lekker ruikt" ... wie kent het niet?
Je moet een talent voor koken hebben om de geheimen van 'sedap' en 'gurih' te kunnen ontrafelen. De recepten op deze Indische receptensite zijn familierecepten. Familierecepten die ik zelf heb verzameld, maar ook van andere lieve mensen heb ontvangen. Veel van deze recepten heb ik natuurlijk zelf uitgeprobeerd en soms een beetje aangepast.
Aangepast aan de smaak zoals mijn oma of mijn vader het misschien gemaakt zou hebben. De smaak van hun gerechten, maar ook de heerlijke geur wanneer zij aan het koken waren, vergeet ik nooit. Geniet van al deze recepten zoals ik geniet van het bereiden ervan. Geniet van de geur tijdens het koken en geniet van die heerlijke authentieke Indische smaken. Ik heb mijn best gedaan met deze website en nu is het jullie beurt. Heel veel succes en het gaat zeker lukken.
Authentieke Indonesische Smaak
Bij Dapur Opa Roy delen we niet alleen recepten, maar ook de verhalen achter de gerechten. We willen de culturele rijkdom en de tradities van de Indonesische keuken overbrengen. Naast ingrediënten en bereidingswijze, delen we essentiële informatie over de oorsprong en de context van elk gerecht, zodat je niet alleen kookt, maar ook een stukje Indonesië ervaart.
“Authentiek Indisch, met liefde van Opa Roy”