Selamat Hari Natal dan Selamat Tahun Baru
Beste vrienden en bezoekers van Dapur Roy,
* Selamat Hari Natal dan Selamat Tahun Baru *
Welkom op de blog van Dapur Opa Roy! Hier delen we niet alleen heerlijke Indonesische recepten, maar ook allerlei nieuwtjes en leuke feiten over onze keuken. Blijf op de hoogte van nieuwe gerechten, bijzondere ingrediënten en verbeteringen aan de website. Ontdek de eenvoud van Indonesisch koken met Dapur Opa Roy, rechtstreeks uit het zuiden van het land!

In mijn blog vind je meer dan alleen recepten. Ik deel ook updates over nieuwe gerechten die ik heb ontwikkeld, bijzondere ingrediënten die ik heb ontdekt en de nieuwste verbeteringen op de website. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er speelt bij Dapur Opa Roy.
20 dec 2025 11:06
Beste vrienden en bezoekers van Dapur Roy,
8 dec 2025 14:29
Deze week worden de "Indische balletjes gehakt" in het zonnetje gezet.
1 dec 2025 12:46
Banana rolls worden vaak aan toeristen op Bali aangeboden. Of het daadwerkelijk een authentiek gerecht van het eiland is betwijfel ik, maar ze zijn zeker heerlijk. Overigens worden deze smakelijke snacks ook veel in Thailand gegeten.
23 nov 2025 14:21
Wat is er nu beter dan je eigen beleg maken? Niet zo’n flauwe supermarkt-plak die binnen drie seconden aan je tanden vastkleeft, maar echt Indisch spek: smaakvol, mals, kruidig en zó lekker dat je bijna geen excuus meer nodig hebt om er nog een plakje van af te snijden.
11 nov 2025 12:12
Indonesisch Kerstmenu van Opa Roy – is nu beschikbaar!
26 okt 2025 10:54
Javaans/Indonesisch gerecht genaamd "Opor daging" – een heerlijk stoofpotje van rundvlees in kokosmelk. Dit traditionele gerecht zit bomvol kruiden en wordt vaak langzaam gegaard, zodat het vlees supermals wordt en alle smaken lekker diep intrekken.
16 okt 2025 12:07
Bij Dapur Opa Roy is Karedok een van die gerechten die ik maak als ik iets lichts, fris en eerlijk wil eten. Geen pannen, geen gedoe — alleen verse groenten, een cobek/vijzel, en die geurige pindasaus waar je meteen trek van krijgt.
2 okt 2025 15:55
De Indonesische stoof- of currygerechten zijn, meestal bereid met kokosmelk en veel specerijen.
29 sep 2025 12:07
Sayur Lombok is een pittige Indische groenteschotel vol smaak en kleur. Verse groenten zoals sperziebonen, kool en aubergine worden gestoofd in een geurige kruidenbouillon met lombok (chilipepers) en een vleugje kokos. Perfect als frisse, pittige tegenhanger bij rijst en andere Indische gerechten.
28 sep 2025 15:43
🎧 Luister mee met Opa Roy!
19 sep 2025 11:36
Wat is nou eigenlijk het verschil tussen empal, abon en dendeng?
18 sep 2025 11:17
Bebotok Daging is een superlekker Indonesisch gerecht met gekruid rundergehakt, ingepakt in koolbladeren of aluminiumfolie. Daarna wordt het gestoomd of gestoofd tot het heerlijk sappig en bomvol smaak is.