Javaans gerecht genaamd "Gulai Kambing" – een heerlijk stoofpotje van geitenvlees in een milde curry. Dit traditionele gerecht zit bomvol kruiden en wordt vaak langzaam gegaard, zodat het vlees supermals wordt en alle smaken lekker diep intrekken.
Gulai Kambing is een smaakvol geitenvleesgerecht dat we nu zelf gaan proberen te maken met het recept hieronder. Klinkt goed, toch?
Ingrediënten:
1/2 kg geiten (lams) -vlees
1 serehstengel, gekneusd
plantaardige olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Boemboe:
1 theel. anijszaad
1 theel. kardemom
7 kemirinoten
2 theel. ketumbar
1 theel. djinten
5 kruidnagels
1 theel.nootmuskaat
10 sjalotten of ca. 3 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm gember (djahé)
6 cm kunjit/kunyit (kurkuma) of 1 flinke theel.
3 theelepels rietsuiker of een schijfje gula djawa en 3 rode lombokjes (laat de pitjes erin om het lekker "pedis" te maken)
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie pasta. Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de boemboe in 3 minuten. Voeg dan de kaneel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren
Serveren
Serveer met witte rijst, acar en kroepoek.Ook lekker met gebakken uitjes!
Selamat makan. (smakelijk eten)