Javaans/Indonesisch gerecht genaamd "Domba bakar" – een heerlijk gerecht van gegrild lamsvlees. Dit traditionele gerecht zit bomvol kruiden en wordt vaak gemarineerd, zodat het vlees supermals wordt en alle smaken lekker diep intrekken.
Domba bakar is een smaakvol lamsvleesgerecht dat we nu zelf gaan proberen te maken met een recept dat erop lijkt. Klinkt goed, toch?
Ingrediënten:
8 lamskoteletjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel. peper
3 cm gember/djahe of een flinke theel poeder
1 theel. zout
1 eetl. asem
2 eetl. water
Bereiding:
Maak de knoflook, de gember, de peper, het zout, de asem en het water zeer fijn tot er een marinade ontstaat. Wrijf hiermee de koteletjes in en laat dit ongeveer 2 uur intrekken.
Rooster vervolgens de koteletjes boven een houtskoolvuurtje in 20 minuten bruin en gaar. Geen BBQ weer? Geen probleem hoor... lekker in de keuken en gewoon in de oven roosteren.
Dan wel een klein beetje insmeren met een papje van olie/water. Anders wordt het vlees te droog. Je kan ook een vuurvast kommetje water in de oven zetten. Dat helpt prima en dan wordt het vlees ook niet droog.
Serveren
Serveer met witte rijst, acar, sambal en eventueel een schijfje limoen.
Tip:
Lekker met een verkoelende komkommersalade (acar ketimun).
Selamat makan. (smakelijk eten)