In Indonesië is Sambal Trassie een heerlijk pittige smaakmaker.

Sambal Trassie is een bekende sambal uit de Indonesische keuken. De smaak is pittig, met een uitgesproken aroma van trassie (gefermenteerde garnalenpasta). De pepers worden gecombineerd met trassie, wat zorgt voor een unieke en hartige smaak. Het is simpel, puur, lekker pittig en gemaakt van verse rode chilipepers en trassie. 

Deze sambal geeft een heerlijke smaak aan vele Aziatische gerechten en staat meestal standaard op tafel.

Hieronder staat een prima en eenvoudig recept om sambal trassie te maken. 

Ingrediënten:

ca. 40 grote rode lomboks (Spaanse pepers)
2 grote uien
2 theel. trassie
½ theel. zout

Bereiding:

Vermeng de fijngesneden pepers met de trassie en bak ze in olie aan. Voeg aan dit mengsel de fijngesnipperde uien en het zout toe. Laat het geheel goed doorbakken. Maak het minder pittig met een klein lepeltje tomatenpuree