Gestoomd broodje met vulling. Een heerlijke snack, waar van het recept niet overal te vinden is. Zelf bapao maken, is redelijk indrukwekkend en leuk om te doen ook (als je van bakken en kokkerellen houdt natuurlijk). De vulling is super lekker, maar dat zal wel voornamelijk door de zoete ondertoon komen. Wat nu ook vaker gebeurd is, dat dit broodje ook nog eventjes gefrituurd wordt, zodat het broodje heerlijk krokant wordt..
Ingrediënten:
500 gram bloem
7 gram droge gist
250 ml lauwwarme melk
50 gram suiker
30 gram plantaardige olie
Snufje zout
Voor de vulling:
250 gram gehakt (kip, varkensvlees, of rundvlees)
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel sesamolie
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Meng de bloem, gist, suiker en zout in een kom. Voeg de lauwwarme melk en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg rijzen op een warme plaats gedurende 1 uur, of tot het in volume is verdubbeld.
Maak ondertussen de vulling: Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met sojasaus, oestersaus, sesamolie, peper en zout. Laat de vulling afkoelen.
Verdeel het gerezen deeg in porties van ongeveer 50 gram. Rol elke portie uit tot een rondje en vul met een lepel van de gehaktvulling. Vouw de randen van het deeg naar het midden en knijp goed dicht.
Plaats de gevulde Bapao op stukjes bakpapier in een stoommand of stoompan. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de Bapao, zodat ze niet aan elkaar plakken tijdens het stomen. Stoom de Bapao gedurende 15-20 minuten, of tot ze gaar en zacht zijn.
Serveer warm en geniet ervan!