Indonesische woordenlijst mbt het koken: Een pagina speciaal voor het leren van Indonesische woorden die vaak gebruikt worden tijdens het koken. Of je nu een beginner bent of een ervaren kok, het is handig om de termen te begrijpen.

Onderstaande lijst kan je helpen bij het identificeren en begrijpen van deze woorden, zodat je met vertrouwen Indonesisch kunt koken.

Veelvoorkomende Indonesische kooktermen

Ingrediënten & Kruiden
Indonesisch - Nederlands
Bawang merah Rode ui
Bawang putih Knoflook
Cabe (of cabai) Rode peper / chilipeper
Kemiri Kemirinoten / kaarsnoten
Kencur Aromatische gemberwortel
Kunyit Kurkuma / geelwortel
Lengkuas Laos
Jahe Gember
Serai Citroengras
Daun jeruk Limoenblaadjes
Daun salam Indonesisch laurierblad
Terasi / Trassi Gefermenteerde garnalenpasta
Gula Jawa Javaanse palmsuiker
Kecap manis Zoete sojasaus
Kecap asin Zoute sojasaus
Santan Kokosmelk

Bereiding & Kooktermen
Indonesisch - Nederlands
Goreng Bakken / frituren
Tumis Roerbakken
Kukus Stomen
Rebus Koken (in water)
Bakar Grillen / roosteren
Panggang In de oven bakken
Ulek Vijzelen / fijnstampen
Halus Fijn (bv. pasta of boemboe)
Boemboe Kruidenpasta

Gerechten & Basis
Indonesisch - Nederlands
Nasi Rijst
Nasi goreng Gebakken rijst
Nasi uduk Kokosrijst
Lontong Geperste rijstcake
Sate Saté / spiesjes
Sambal Pittige chilisaus
Sayur Groenten / groentegerecht
Ayam Kip
Daging Vlees
Ikan Vis
Telur / Telor Ei
Tahu Tofu
Tempe Gefermenteerde sojabonen

Smaak & Textuur
Indonesisch - Nederlands
Pedas Pittig / scherp
Manis Zoet
Asin Zout
Gurih Hartig / umami
Lembut Zacht
Renyah / garing Krokan

Indonesische Kookwoordenlijst Png
Afbeelding – 3,5 MB 2 downloads