Een Indische kroket is een kenmerkende snack uit de Indische keuken. Het is vaak een grote, ronde, gepaneerde en gefrituurde aardappelkroket met een iets zoete vulling van gehakt, ui, wat wortelen en enkele eenvoudige kruiden.

Ingrediënten:

1 1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd
paneermeel
olie om in te frituren
2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd
3 knoflooktenen, gepeld en geperst
2 worteltjes fijn gesnipperd
peper en zout
2 theel. suiker (rietsuiker)
2 eieren, losgeklopt

Vulling:

500 gr. varkensgehakt

Bereiding:

Schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden. De vulling maken en het gehakt in eigen vet braden, alle kruiden erdoor mengen, tot het gehakt goed rul en gaar is.

Een schep aardappeldeeg in de hand nemen en maak er een balletje van. Plat drukken en vullen met het gehakt. Het deeg om het vlees sluiten en er een rolletje van maken. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie.

Zowel koud als warm te eten.