Krokante Indische loempiaatjes van filodeeg, gevuld met kip, varkensvlees en groenten! Het is een eenvoudig recept om zelf te maken voor ongeveer 30 á 40 personen.

Ingrediënten:

Loempiavellen
Olie om in te frituren
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, geperst
1 wortel, julienne
100 gram taugé
100 gram witte kool, fijn gesneden
100 gram prei, in ringen
Zout en peper naar smaak
1 theel. suiker
1 ei, losgeklopt

Vulling:

250 gr. gehakt (kip, rund of varken)

Bereiding:

Verhit olie in een wok of pan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de wortel, taugé, witte kool en prei toe en bak tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Laat de vulling afkoelen.

Leg een loempiavel klaar. Schep een lepel vulling op het vel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia strak op. Plak de rand vast met wat losgeklopt ei.

Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180 graden. Frituur de lumpia's goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer warm met chilisaus of andere saus naar keuze.