
Heerlijke saté padang
Saté Padang is een van de meest bijzondere en uitgesproken saté-varianten van Indonesië, afkomstig uit de regio Padang in West-Sumatra. Het gerecht staat bekend om zijn dikke, kruidige, goudgele saus en zijn intense smaak, die flink verschilt van de zoetere Javaanse saté’s.
Op straat in Padang zie je vaak kleine sate-stalletjes of een kaki lima met een grote pan dampende gele saus en een bakje gloeiend hete houtskool voor de spiesjes. In heel Indonesië zijn deze kraampjes herkenbaar aan hun geel-rode saté saus en het kenmerkende bordje vol met lontong (blokjes rijstcake) ernaast.
De eerste hap geeft je de warmte van gember en kurkuma, gevolgd door een subtiele rooksmaak van de grill, en daarna de pittige nasmaak van chili. Door de lontong en de dikke saus voelt het bijna als een complete maaltijd in één bord.
"Geen zin om te lezen? Klik en luister mee.”
Reactie plaatsen
Reacties