Gado gado is een klassiek Indonesisch gerecht dat bestaat uit verschillende groenten. Vaak worden sperziebonen, spitskool, taugé, wortel en gekookte aardappelen gebruikt. Deze groenten worden geserveerd met rijst en ei, en worden overgoten met een pittige pindasaus. De naam gado gado betekent letterlijk 'mix mix'.
Ingrediënten:
Groenten ( witte kool, peultjes of boontjes, stukjes bloemkool, worteltjes enz.)
komkommer, sla, gebakken tahoe blokjes, taugé, gekookte eieren, gekookte aardappel, satésaus, kroepoek, emping, gebakken uitjes, seroendeng.
Bereiding:
Groenten in stukjes snijden en blancheren totdat ze beetgaar zijn; taugé ook even in heet water leggen. Aardappelen in de schil koken, schillen en in plakjes snijden.
Eieren hard koken en in partjes snijden. Alles op een schaal leggen zodat een fleurige schotel ontstaat.
Tip: Eerst de aardappelschijfjes, daarover de groente.
Als laatste de komkommer, taugé en gekookte eieren.
Satésaus erover en de emping over de satésaus strooien.
Witte rijst erbij met kroepoek, seroendeng, etc.: En..... heerlijk eten maar !
Serveer direct.