Pisang goreng (ook wel bekend als gebakken banaan) is een lekker bijgerecht of snack. Deze Pisang goreng zijn natuurlijk ook gewoon te koop bij een toko of gewoon bij een kraam maar, zelf gemaakt zijn ze toch wel erg lekker en zo veel werk en moeilijk is het echt niet.

Ingrediënten:

4 bakbananen (pisang raja of pisang kepok)
100 gram bloem
2 eetlepels rijstebloem
1 theelepel zout
2 eetlepels suiker
1/2 theelepel vanillepoeder
water
olie om in te frituren

Bereiding:

Meng de bloem, rijstebloem, zout, suiker en vanillepoeder in een kom. Voeg langzaam water toe tot een glad beslag ontstaat dat niet te dik en niet te dun is.
Schil de bakbananen en snijd ze in de lengte doormidden of in plakjes, afhankelijk van de grootte.
Verhit de olie in een pan of wok tot ongeveer 170 graden Celsius.
Haal de banaan door het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin en knapperig. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant.
Haal de pisang goreng uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de pisang goreng warm. Lekker met een beetje poedersuiker of geraspte kaas erover.

Tip: Voeg een snufje kaneel toe aan het beslag voor een extra smaakdimensie.

Voor een extra krokante pisang goreng kun je paneermeel toevoegen aan het beslag.

Goed af laten koelen en luchtdicht verpakken in plastic zakjes of doosjes.