Siomay/Somay is afkomstig uit de Chinees-Indonesische keuken. Dit gerecht is sterk beïnvloed door de Chinese dim sum. Uiteindelijk is het vooral verder ontwikkeld in de Sumatraanse keuken. In de Chinees-Indonesische versie wordt er meestal geen pindasaus overheen gedaan, maar zoetzure saus en/of pittige sambalsaus. De dumplings zijn gevuld met vis, garnaaltjes en gehakt, maar er zijn ook varianten met kip of groenten. Dit recept bevat gehakt en garnaaltjes.

Ingrediënten:

2 ons rundergehakt
2 ons gehakte (kleine) garnaaltjes
250 gr. bloem
1 ei
1/2 theel. zout
1 theel. witte peper
1 lente-uitje
6 champignons
1 theel. plantaardige olie
pangsit / won ton velletjes

Bereiding:

Snijd de lente-ui en de champignons zeer fijn. Meng het gehakt, de garnalen, de bloem, het ei, het zout, de peper, de lente-ui, de champignons en de olie goed door elkaar. Schep wat van het mengsel op een pansit velletje en vouw deze dicht. Herhaal dit totdat alles op is. Stoom daarna de siomay in ong. 30 minuten totdat deze goed gaar zijn.

Wordt veel gegeten met kacangsaus (pindasaus).