Telor Dadar Warteg! Telor Dadar Warteg is een alledaags gerecht dat je vaak vindt in Indonesische warungs (kleine eetstalletjes). Het is een simpele, maar smakelijke omelet die perfect is als snelle maaltijd of bijgerecht. De naam "Telor Dadar" betekent letterlijk "omelet" in het Indonesisch, en "Warteg" verwijst naar de eenvoudige eetgelegenheden waar je het vaak kunt vinden.
De omelet is rijkelijk gevuld met smaakmakers en kruiden, waardoor het een favoriet is onder veel Indonesiërs. Zeer gemakkelijk om zelf te maken.
Ingrediënten: (1 persoon)
2 eieren
1/2 theelepel zout (of naar smaak)
1/4 theelepel peper
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 lente-ui, in dunne ringen gesneden
1 rode lombok, fijngehakt (optioneel, voor liefhebbers van pittig)
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olie, om in te bakken
Bereiding:
Klop de eieren los in een kom en voeg zout en peper toe.
Voeg de sjalot, knoflook, lente-ui, rode peper (indien gebruikt) en bloem toe aan de eieren. Meng alles goed door elkaar.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet aan beide kanten goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant.
Serveertips:
Serveer Telor Dadar Warteg warm, direct uit de pan.
Lekker met:
- Witte rijst
- Sambal (badjak)
- Kroepoek
- Gebakken uitjes
Smakelijk!