Zelf een heerlijk chilisausje maken. Niet al te moeilijk maar super lekker. Te gebruiken bij o.a loempia, risolles, Indische kroketjes etc.
Lekker hoor...
Ingrediënten:
500 gram rode chilipepers
200 ml water
100 ml natuurazijn
4 teentjes knoflook
2 eetlepels suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel citroensap
Voor een flesje saus van 320 ml heb je 5 rode pepers nodig. Als je meer pepers hebt, kun je natuurlijk ook een grotere hoeveelheid saus maken.
Bereiding:
Verwijder de steeltjes van de chilipepers en snijd ze grof.
Pel de knoflook.
Doe de chilipepers, knoflook, water, azijn, suiker en zout in een blender of keukenmachine.
Meng alles tot een gladde massa.
Giet het mengsel in een pan en breng het aan de kook.
Laat de chilisaus ongeveer 15 minuten zachtjes koken, totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Voeg het citroensap toe en roer goed door.
Laat de chilisaus afkoelen en bewaar het in een schone pot in de koelkast.
Serveer de chilisaus bij je favoriete gerechten.