Ikan bakar betekent letterlijk "geroosterde vis" in het Indonesisch en is een heerlijk en geliefd gerecht in heel Indonesië en Maleisië. Het is populair vanwege de eenvoudige bereiding, rijke smaken en het gebruik van verse vis.

 Wat is ikan bakar precies?

Het is een gegrilde vis, meestal bereid op een houtskoolgrill voor die typische rokerige smaak. De vis wordt vaak gemarineerd met een kruidenpasta

Geniet van dit heerlijk visgerecht.

Ingrediënten voor de marinade:

2 teentjes knoflook, fijngemaakt
1 theel. kurkuma poeder
1 theel. koriander poeder
1/2 theel. gember poeder
2 eetl. ketjap manis (zoete)
1 eetl. citroen sap

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Smeer de vis in met de marinade en laat het minstens 30 minuten intrekken. Gril de vis op een barbecue of grillpan tot hij gaar is. Serveer met rijst en sambal.

Ikan Bakar (Gegrilde Vis Indonesische stijl)


Ingrediënten:

1 hele vis (bijv. snapper, makreel of zeebaars)
Marinade (zie hierboven)
Olie om in te vetten

Optioneel: Limoenpartjes voor het serveren

Bereiding:

Maak de vis schoon en dep hem droog. Smeer de vis in met de marinade en laat het minstens 30 minuten intrekken.
Verhit de grill of barbecue. Vet de grill in met wat olie om te voorkomen dat de vis blijft plakken.

Gril de vis aan beide kanten tot hij gaar is en een mooie kleur heeft.

Proef! Serveer direct met rijst, sambal en limoenpartjes.

Variatie:
Voeg tijdens het grillen wat extra ketjap manis toe voor een zoetere smaak.