Perkedel ikan is een heerlijke Indonesische viskoek, gemaakt van vis en aardappels, die vaak geserveerd wordt als bijgerecht of snack. Het is een variant op de bekende perkedel kentang (aardappelkoekjes), maar dan met een lekkere vis-twist.
Dit gerecht is echt heerlijk als snack, bijgerecht of als onderdeel van een grotere maaltijd cq. rijsttafel.
Hier is een eenvoudig recept voor Perkedel Ikan:
Eet smakelijk
Ingrediënten:
500 gram visfilet (bijv. kabeljauw of tonijn)
500 gram aardappelen, gekookt en gepureerd
2 eetl. fijngehakte selderij
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 ei, losgeklopt
Peper en zout naar smaak
Plantaardige olie om te frituren
Bereiding:
Stoom of kook de visfilet gaar. Laat afkoelen en prak goed fijn.
Meng de fijngemalen vis met de gepureerde aardappelen, selderij, knoflook, ui en het losgeklopte ei. Breng op smaak met peper en zout. Vorm kleine koekjes van het mengsel.
Verhit olie in een pan en frituur de perkedel ikan goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer warm als snack of bijgerecht.
Variatie:
Voeg bijvoorbeeld wat fijngehakte rode peper toe voor een pittigere smaak.