Een heerlijk Indonesisch pittig gegrild kipgerecht genaamd "Ayam Taliwang". Dit traditionele gerecht zit bomvol kruiden en wordt vaak gegrild, zodat de kip supermals wordt en alle smaken lekker diep intrekken.

Ayam Taliwang is een smaakvol kipgerecht dat we nu zelf gaan proberen te maken met het recept hieronder. Klinkt goed, toch?

 

Ingrediënten:

1 hele kip of losse kipstukken zoals poten, vleugeltjes, dijen etc
2 eetl limoensap
1/2 theel zout
200 ml water
1 eetl plantaardige olie

Boemboe:

7 sjalotten of 2 rode uien
3 teentjes knoflook
3 rode loboks
2 cm kencur/kentjoer of een stukje gember
1 theel trassi
2 grote tomaten
1 theel zout

Bereiding:

Snijd de hele kip in stukken en/of wrijf de lossen stukken kip (pootjes, vleugels etc.)  in met limoensap en het zout en laat dit een half uurtje intrekken. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta.

Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe en voeg dan de kipstukken en het water toe. Stoof de kip een half uurtje op een heel laag vuurtje. Is de kip mooi gaar, dan de stukken kip onder een grill mooi goudbruin roosteren. Ook lekker voor op de BBQ! Serveer de kip met de pittige, rode saus erover.

Serveren:
Serveer Ayam Taliwang warm met witte rijst, plecing kangkung (Indonesische waterspinazie salade) en sambal.Besprenkel met limoensap voor het serveren.

Selamat makan. (smakelijk eten)