Een heerlijk Indonesisch gegrild kippendij gerecht genaamd "Paha Ayam Panggang". Dit traditionele gerecht zit bomvol smaken en wordt gegrild, zodat de kip heerlijk mals wordt en alle smaken lekker diep intrekken.
Paha Ayam Panggang is een smaakvol kipgerecht dat we nu zelf gaan proberen te maken met het recept hieronder. Klinkt goed, toch?
Ingrediënten:
4 kippenpoten en wat kippenvleugeltjes
1 eetl. citroensap
2 eetl. ketjap manis
olie
beetje zout naar smaak
4 teentjes knoflook
3 cm gember (djahé) of een flinke theel. gemberpoeder
Ingrediënten voor de saus:
1 eetl. citroensap of limoensap
100 ml water
1 eetl oestersaus
2 teentje knoflook
1 theel ketumbar
2 theel. gula djawa of bruine rietsuiker
3 rode lomboks
Bereiding:
Maak de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta. Meng de boemboe met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de kippenpoten. Laat dit voor 1 uur staan.
Rooster de kippenpoten boven een houtskoolvuurtje of bij u in de oven (180c.) in 45 minuten langzaam gaar. Vergeet natuurlijk niet, om af en de kip te draaien.
Haal de kip van de grill en laat even rusten.
Serveren:
Serveer Paha Ayam Panggang warm met witte rijst, sambal, kroepoek enAtjar Tjampoer.
Selamat makan. (smakelijk eten)