Babi Kecap is een heerlijk en geliefd gerecht in heel Indonesië en Maleisië. Het is populair vanwege de eenvoudige bereiding, rijke smaken en het gebruik van mals varkensvlees.

 Wat is babi kecap precies?

Het is varkensvlees gestoofd in ketjap, meestal bereid met een zoete ketjap manis voor die typische zoete smaak. Het vlees wordt vaak gemarineerd met een kruidenpasta

Geniet van dit heerlijk vleesgerecht.

Babi Kecap (Gestoofd Varkensvlees Indonesische stijl)

Ingrediënten:

1½ kg varkenskarbonade en 4/5 lapjes spek
4 eetl. olie
3 eetl. water
3 uien gesnipperd
4 teentjes knoflook geperst
½ theel. peper
4 stukjes verse djahé (gember)
1 theel. gemberpoeder
3 eetl. azijn
5 eetl. ketjap manis
zout

Bereiding:

Snij het vlees in iets grotere blokjes en het spek in reepjes. Bestrooi het met peper en zout, gemberpoeder en een scheutje ketjap. Laat dit ca 2 uur trekken.

Doe de olie in de wadjang of in een braadpan en bak het vlees aan. Steeds kleine beetjes in de wadjang doen, anders gaat het vlees koken. Doe de uien en de knoflook in de pan en bak dit even mee. Voeg nu het water, de verse djahé, azijn en de ketjap toe. Laat het vlees ca 20 min sudderen met eventueel een deksel op de wadjang.

Haal na 20 min de deksel eraf en laat de saus wat indikken. Dit gerecht is het lekkerste, als men het 1 dag van tevoren klaar maakt.

Serveer met rijst (Nasi putih), sambal en eventueel wat limoenpartjes.