Wat is er nou lekkerder dan je eigen vlees klaarmaken voor op een boterham? Een heerlijk stukje Indisch spek. Zoals sommigen van jullie misschien al weten, hou ik ervan om te experimenteren met recepten en, eerlijk gezegd, het lukt me best goed. Meestal begin ik met een basis en maak ik er daarna mijn eigen draai aan. Zo is dit recept ook ontstaan. Als ik jou was, zou ik het zeker eens proberen. Het is echt niet moeilijk, maar wel mega lekker!.

Geniet van dit heerlijke stukje spek. Perfect op een boterham of gewoon lekker uit het vuistje.

 

Ingrediënten:

1/2 kg buikspek aan een stuk. Je kan ook zuurkoolspek gebruiken doch dat is wel al behoorlijk zoutig van smaak.
2 sjalootjes
2 teentjes knoflook
3 eetl. ketjap manis
1 theel. djahe poeder (gember)
1/2 theel. ketoembar
3 theel. sambal oelek
2 theel. citroen/limoen sap
2 theel. asemsiroop
2 theel. bruine rietsuiker
2 thee. plantaardige olie
zout en peper naar smaak (geen zout gebruiken als je zuurkoolspek gebruikt )

Bereiding:

Sjalotjes en knoflook zeer fijn maken. Maak van alle overige ingrediënten een mooie marinade en voeg de sjalotjes en de knoflook bij deze heerlijke frisse, marinade. De spek er goed doorheen halen en afgedekt in de ijskast plaatsen. Hoe langer hoe beter maar ik zou het zeker een halve dag in de marinade laten staan.

In de oven grillen bij ca. 200c. Om het kwartier eventjes draaien en insmeren met de marinade.
Na ongeveer drie kwartier zal het stukje spek klaar zijn. Het mag rustig donker van kleur zijn.

De spek uit de oven halen en op een schoteltje plaatsen. Dek de spek in zijn geheel af met aluminiumfolie en laat het nog eventjes een kwartiertje nagaren in z'n eigen sap. Zo trekt de smaak goed in het vlees. Snijd hele dunne plakjes........

Mmmm, smulse