In Indonesië is sajoer taugé echt een klassieker als bijgerecht of lichte maaltijd. Het is een heerlijk, simpel gerecht waar knapperige taugé de overhand heeft met kruiden en specerijen.
Een fijn recept om te maken.
Ingrediënten:
200 gram taugé
3 fijngehakte bos/lente- uitjes
1 zéér fijn gesneden teentjes knoflook
2 dl. bouillon
1/2 theelepel sambal manis
1 theel. laos
1 theel. djahé
ketjap
asemwater
Bereiding:
Spoel de taugé goed schoon in een vergiet.
Wrijf knoflook en kruiden tot een papje in de vijzel en bakt dit op in wat olie.
Als bovenstaande gefruit is de taugé en de lente-uitjes toevoegen en goed doorroeren.
Dan de bouillon erbij en alles warm laten worden. Roer tot slot wat ketjap en asemwater erdoor. Niet te lang laten pruttelen want het is lekkerder als de taugé nog beetgaar is.
Selamat makan. Eet smakelijk!