In Indonesië is Sambal goreng ayam een heerlijk pittig gerecht van kip met sambal.
Een ideaal gerecht om als onderdeel van een rijsttafel te serveren of om gewoon lekker los te eten. Het is een heerlijk pittig gerecht met een fantastische smaak. Dit mede door de gebruikte kruiden.
Hieronder staat een heerlijk recept om te maken. Smullen maar!
Ingrediënten:
1 hele kip (circa 1 kg) of een flink aantal pootjes en vleugeltjes
5 grote tomaten
5 sjalotten
1 teentje knoflook
1 theel. djahé poeder
1 theel. laospoeder
1 serehwortel (of een half theelepeltje poeder)
1 eetl. sambal oelek
zoet en citroensap naar smaak
Bereiding:
De kip in stukken snijden, goed wassen en laten uitlekken. De tomaten in stukken snijden, uien en knoflook heel fijn snijden. In een braadpan wat olie of margarine doen en hierin de uien en knoflook heel licht fruiten, dan de sambal, kruiden en tomaten erbij en verder even doorfruiten. Doe nu de stukken kip erin doen, alles goed mengen, het deksel erop doen en verder gaar stoven, af en toe wel in de pan roeren om aankoeken te voorkomen.
Is 't vocht opgedroogd en de kip is nog niet gaar, dan kunt u er wat water bij doen en verder gaar stoven.
Eventueel garneren met wat uienringen en/of lente-uitjes