Bami Godok (of ook wel Mie Godog) is een echte Javaanse klassieker. 
Letterlijk betekent het “gekookte mie”, maar het is veel meer dan dat. Het is een soort soepachtige noedelgerecht met een lichtzoete, hartige bouillon, vaak met kip, kool, prei, ei en soms garnalen of bakso (vleesballetjes).  Comfortfood pur sang.  Echt Heeeerlijk!

Ingrediënten:

500 gram bami (dikke gele noedels)
1 liter kippenbouillon
200 gram kipfilet, in blokjes
100 gram garnalen, gepeld
1 wortel, in plakjes
100 gram Chinese kool, gesneden
2 lente-uitjes, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
Zout en peper naar smaak
Olie om te bakken
Garnering: gebakken uitjes, verse peterselie

Bereiding:

Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verhit olie in een wok of grote pan en bak de knoflook tot deze geurig is.
Voeg de kip en garnalen toe en bak tot ze gaar zijn.
Voeg de wortel en Chinese kool toe en bak enkele minuten mee.
Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de sojasaus en sesamolie toe.
Laat de soep zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten zodat de smaken goed intrekken.
Voeg de gekookte bami toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.

Variaties:

Voeg naar smaak andere groenten toe, zoals champignons of paprika.

Voor een vegetarische variant, vervang de kip en garnalen door tofu of tempeh.

Serveer de bami godok (warm) en garneer met lente-ui, gebakken uitjes en verse peterselie.

Tip: Voeg een beetje sambal toe voor extra pit.